برای اکثر ما شستشوی تکههایی مثل بارونی، کاپشن و پالتو کار مشکلیه. اغلب ترجیح میدیم به خشکشویی ببریمشون تا نگرانی از آسیب دیدن نداشته باشیم. اما با راهکارهای سادهای میتونیم فرآیند شستشوی صحیح رو خودمون تو خونه انجام بدیم. شاید حتی نتیجهی بهتری هم بدست بیاریم!
پالتوی خز:
اگر از پالتوی خز به خوبی نگهداری بشه تا چندین نسل قابل استفاده هستن. این کار رو خودتون توخونه با چند مرحله ساده میتونید انجام بدید.
۱)تمیز کردن خز:
پالتو رو از شونه نگه دارید و مثل تکوندن روتختی، محکم تکونش بدید. بهتره این کار رو بیرون از خونه و تو فضای باز انجام بدید. چون با این کار گرد و خاک زیادی وارد فضا میشه.
۲)به شیوهی درست آویزونش کنید:
پالتوهای خز رو همیشه آویزون کنید. به خاطر ماهیت این جنس، همیشه احتمال کش اومدن و دفرمه شدنش وجود داره.
- هیچ وقت پالتو خزتون رو تا نکنید.
۳)برس بکشید:
از برسی که برای خز مناسب باشه استفاده کنید. تمیزکردن رو از بالا تا پایین پالتو ادامه بدید. حواستون باشه که برس رو در راستای موهای خز بکشید. حرکات برس رو نرم انجام بدید.
- اگر برسی مناسب این کار ندارید، از انگشتاتون استفاده کنید. دست کشیدن باعث بیرون اومدن گرد و غبار از خز میشه.
- برس رو محکم در طول پالتو نکشید. این کار میتونه پالتتون رو دفرمه کنه.
۴)لکهها رو پاک کنید:
میتونید از محلولی با نسبت یک به یک ایزوپروپیل الکل و آب استفاده کنید. این محلول رو مستقیما به خز بمالید. چون این پالتوها ظریف هستن، به هیچ وقت از تمیز کنندههای معمول استفاده نکنید. بعد تمیزکردن، پالتو رو با آب نشورید. تو فضای باز قرارش بدید تا خودش خشک بشه. الکل از ایجاد لکه روی خز جلوگیری میکنه.
- هیچ وقت برای خشک کردن پالتو خز از گرما استفاد نکنید. این کار باعث آسیب به خز و آسترش میشه.
۵)همیشه با خز به آرومی و نرمی رفتار کنید:
برای تمیز کردن خز حتما از پارچه سفید استفاده کنید. چون ممکنه دستمال رنگدار، رنگ خز رو هم تغییر بده. بعد از خشک شدن خز، دوباره با استفاده از برس، خز رو شونه کنید.
کاپشن:
۱)لیبل روی لباس رو به دقت بخونید:
اگر نکاتی در جهت حفاظت از لباس وجود داشته باشه، حتما رو لیبلش نوشته میشه. این اطلاعات شامل موارد مورد نیاز برای شستشو هم میشه. شستشوی با دست، شستشو با ماشین، دور مورد نیاز ماشین لباسشویی و اطلاعاتی اینچنینی.
- اگر کاپشنتون فقط تمیزی کمی نیاز داره، نیاز به شستشوی کاملش نیست.
۲)تمام زیپهای کاپشن رو ببندید:
کاپشن های پر وقتی خیس میشن، آسیب پذیرتر هستند. بنابراین این مرحله کاملا ضروریه.زیپها رو بالا بکشید. دکمهها رو ببنید.
- یادتون نره که جیب کاپشن رو خالی کنید.
۳)لکهبری کنید:
از یک پارچهی خشک و تمیز برای از بین بردن کثیفی و پاک کردن خاک و گل استفاده کنید.این کار، مرحله شستشوی لباس رو خیلی راحت میکنه و نیازی نیست که نگران پخش شدن این کثیفی رو سطح لباس باشید.
برای این کار از صابون استفاده کنید. سطح کثیف کاپشن رو به صابون آغشته کنید. این کار برای از بین بردن لکه روغن و چرک هم مناسبه. اجازه بدید به مدت ۱۵ دقیقه شوینده روی لباس باقی بمونه.
۴)کاپشن رو تو آب داغ بندازید:
ظرفی رو پر از آب داغ کنید. کاپشن رو داخلش قرار بدید و آروم چنگ بزنید. بعد بذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همونجا بمونه.
- خیس کردن لباس قبل از شتشو به راحت شدن فرآیند کمک میکنه.
- بعد از این زمان کاپشن رو از اب خارج کنید و آب اضافی رو ازش بچلونید.
۵)شستشو با ماشین لباسشویی:
لباسهایی مثل کاپشن رو حتما تنها بشورید. قبل از شروع مطمئن بشید که برنامه ماشین روی آب سرد، و برای لباسهای ظریفه.
- حتما بعد از ششتشو از برنامه آبکشی دوباره استفاده کنید. این کار باعث میشه شوینده به خوبی خارج بشه.
بارانی:
۱)لیبل روی لباس رو چک کنید:
این لبیل روی لباس و نزدیک یقه هست. برای شستشوی مناسب بارانی، حتما اول راهنمای روی لیبل رو بخونید. بیشتر بارانیها تاکید بر شستشو ملایم دارند. همیشه برای بهترین نتیجه از این راهنما استفاده کنید.
۲)شستشو با ماشین لباسشویی:
باز هم قبل از شروع فرآیند شستشو تمام زیپ و دکمههای کاپشن رو ببندید. اگر بارونیتون کمربندی داره که جدا میشه اون رو هم جدا کنید.بارونی رو داخل ماشین لباسشویی قرار بدید. از شوینده خیلی ملایم استفاده کنید. برنامه ماشین رو روی شستشوی ظریف بذارید و با آب سرد بشورید.
- اگر از شویندههای معمولی برای این کار استفاده میکنید، حتما بعد از تموم شدن کار، یک تا دو بار آب کشی کنید.
۳)خشک کردن بارانی:
برای این کار از دو روش میتونید استفاده کنید. بارونی رو آویزون کنید. یا تو محیطی که گردش هوا وجود داره، روی یک سطح صاف پهنش کنید. اگر چه میتونید از خشک کن ماشین لباسشویی با درجهی کم هم استفاده کنید.
- اگر تصمیم دارید که به استفاده از خشک کن دارید، به همراه بارونی چندتا حوله بندازید تو ماشین لباسشویی. این کار هم باعث جذب آب اضافه میشه و هم از آسیب دیدن بارونی جلوگیری میکنه.
- هیچ وقت بارونیتون رو اتو نکنید. این کار لایه ضد آب روی بارونی رو ذوب میکنه.
کت و شلوار:
۱)بعد از هر بار استفاده کتتون رو برس بکشید:
این کار به تمیز موندن کت کمک میکنه. و میتونید بین دو بار شستن فاصله بیشتری بندازید چون مو، شوره سر و گرد و غبار رو از سطح پارچه برمیداره. حتما برس رو از بالا به پایین و در جهت پارچه بکشید.
اگر لکهای روی کتتون ایجاد شد، در ابتدای کار به خشک شویی فکر نکنید. خیلی از اون لکهها رو میتونید با لکه بر پاک کنید.
۲)از بخار استفاده کنید:
بر عکس باقی تکههای تو کمد لباستون، اتو کردن کمکی به کت نمیکنه. حتی میتونه به پارچه آسیب هم بزنه. گاهی اتو کردن کت و شلوار باعث کاهش طول عمر و بیقواره شدنش میشه.
میتونید به جای اتو از بخارشوی استفاده کنید. بخارشوی کمک میکنه تا بوی بد لباس هم از بین بره. اگر بخار شوی ندارید، میتونید کتتون رو با آویز داخل حمام قرار بدید. آب گرم حموم بخاری ایجاد میکنه که کار مشابهی انجام میده.
++++
[…] چرمی مثل انواع کتها، کاپشنها، کیفها و کفشهای چرمی، جزءِ محصولات پرطرفدار در بین […]